Serve the patties with couscous/bulgur with yogurt/soygurt and the tomato salsa below. Vänd ner majskorn, persilja, sambal oelek, majsstärkelse och ost
Blanda turkisk yogurt, pesto och sambal oelek, salta efter smak. Marinera kräftstjärtarna i lite olivolja, sambal oelek, och två hackade vitlöksklyftor i minst en halvtimme
Servera med couscous, grönsallad samt en svalkande yogurtdressing. )Haremsgryta700 g kycklingfilé2-4 vitlöksklyftor0,5 tsk salt1 gul lök1,5 dl creme fraiche1,5 dl buljong (grönsaks eller kyckling)2 tsk soja2 tsk sambal oelek1 msk honung0,5 tsk färsk riven ingefäraskal och saft från 0,5 citron200 gr (½burk) kikärtor0,5 dl hackad persilja0. Yogurtdressing1,5 dl yogurt (turkisk eller grekisk)skal av ½ citron1 krm paprikapulver0,5 tsk torkad mynta1 tsk socker el honungsalt o pepparBlanda allt och låt stå minst en halv timme innan servering, gärna längre
Rör ihop yogurt med pressad vitlök. Pressa ur saften ur gurkan och rör ner rivet i yogurten. 2 msk sambal olek. 3 dl grekisk yogurt. 2-3 vitlöksklyftor 2 msk sambal olek. 3 dl grekisk yogurt