Här ser ni vad som hamnade i min wok men här funkar det med alla grönsaker utom tomater tycker jag. Den där fänkålen kom med bara för att den låg i svalen och såg lite småtrött ut, brukar bara ha fänkål till fisk men den funkade fint i woken
Häll på soja, sesamolja, fisksås och koriander. Känns som att jag bara lagar chili och wok ibland. Planen ikväll var att jag skulle laga vietnamesiska vårrullar, men jag hittade inget rispapper i affären så det blev en wok med räkor istället
Väl hemma och lite utav lathet, måste jag erkänna, så hade spetten förvandlats till en wok istället. – folk som ställer tillbaka i fel hylla borde… Nåväl, det blev wok av den också
Häll sesamoljan och jordnötsoljan i en wokpanna. Häll i det färdigkokta riset i wokpannan. Hela grejen med den här woken är att få till en smakbrytning mellan syrligt/sött/salt och
Tillsätt ostronsås, fisksås och socker. Hetta upp en wok eller stor stekpanna och tillsätt oljan. Woka 5 sekunder på hög värme. Tillsätt köttet och woka 4 minuter. Woka på hög värme tills grönsakerna är mjuka men ändå krispiga, ca 4 minuter. 1 msk fisksås
Blanda limejuice fisksås, soja och socker i en skål. Wok. Wok. Woka fläskfilén till den är klar, Lägg tillbaka grönsakerna och slå på marianden, tillsätt nudlarna och låt allt bli varmt
Smaka av med fisksås och kanske mer av currypastan, beroende på hur stark ni vill ha den. Ett av mina favoritrecept är denna wok med smak av grön curry
Vänd ner nudlarna och woksåsen. Kycklingwok 2p (proppmätta). Gör en woksås på 1 msk fisksås, 1 msk japansk soja, 2 msk hoisinsås, 1/2 pressad lime, chili, salt och peppar. 1 msk fisksås
Häll i soja och fisksås, pressa över lime och smaka av. I alla fall om man får tro grönsaksdisken där man kan plocka upp ett paket med färdigskurna wokgrönsaker komplett med sås eller färdigkokta nudlar