Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Biff med bambuskott och champinjoner (4 portioner). 500 gram nötkött (jag använde ryggbiff). 1-1,5 msk soja. Skriv ut 500 gram nötkött (jag använde ryggbiff). 1-1,5 msk soja
Hetta upp woken eller stekpannan igen så den är rykande het. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. 5 msk japansk soja. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
Blanda soja och majsstärkelse i en bunke. 12 msk thailändsk eller japansk soja. 1Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka
Hetta upp wokpannan och när smöret doftar "kola" är det dags att bryna den strimlade biffen snabbt, när biffen har brynts någon minuter lägger du på den gula löken utan att du rört köttet, sänk värmen och efter ytterligare en minut så kan du nu röra om och blanda köttet med löken
Värm upp lite olja i botten av en wok eller stekpanna. Strimla biffen tunt. Fräs biffen i några minuter, pressa sen ner vitlöken och tillsätt den strimlade löken
Värm olja i en wok. ½ msk mörk kinesisk soja. Skär biffen i tunna skivor och vårlöken i 2cm långa bitar. 400 g biffkött. 1½ msk fermenterade svarta sojabönor
Värm olja i en stekpanna eller wok. Tillsätt soja och socker och rör om. Här har ni ett jätteenkelt grundrecept på strimlad biff i sås som smakar precis som på kinarestaurangen, sen kan ni själva lägga till et ni önskar som bambuskott eller champinjoner – om ni vill
Blanda woksåsen av sötsursås, vitt vin, ljus soja samt sesamolja. Dags att woka. Lägg i en skål och blanda med marinaden av salt, maizena, äggvita och ljus soja
Värm oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg köttet i wokpannan och fräs det några minuter. Häll såsen i wokpannan och låt allt småputtra några minuter
Fräs vitlöken i oljan tills den har fått färg och lägg i köttet och woka tills köttet är klart. Smaka gärna av och tillsätt lite mer soja och peppar om det behövs