Wet Ribs
virevicke
virevicke

Wet Ribs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Du behöver
  • Till detta recept behöver du två stycken bitar spareribs
  • Rökflis av hickory
  •  
  • Rub
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 ½ tsk gourmetsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk lökpulver
  • ¼   tsk torkad selleri
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk spiskummin
  •  
  • Till BBQ-såsen
  • 3 dl ketchup
  • 1,75 dl vatten
  • 1,75 dl farinsocker
  • 2,5 dl lönnsirap
  • 4 msk flytande honung
  • 3 msk mörk sirap
  • 4 tsk salt
  • 4 tsk worcestershiresås
  • 1 ½   tsk soja
  • 1 ½ tsk liquid smoke
  • 1 tsk lökpulver
  • ¾ tsk majsstärkelse
  • ½ tsk senapspulver
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  •  ¼ nymald svartpeppar
  • 1/8 tsk sellerifrön
  • 1/8 tsk spiskummin

Beskrivning

    Kvällen innan:

     
    Blanda alla ingredienser till BBQ-såsen i en kastrull.
    Koka upp och låt puttra på svag värme i ca 1 min.
     
    Låt svalna och häll upp i burk eller flaska och förvara i kylen.
    Gör i ordning dina ribs
    Glöm inte att dra bort membranet.
     
    Blanda ihop rubben ordentligt.
    Applicera rubben över dina ribs
     
    Plasta in tight i plastfolie och låt ligga i kylen över natten, så köttet verkligen får smak av kryddorna.
     

    Grilldagen.

     
    Blötlägg rökflisen
     
    Gör i ordning din grill eller rök för low & slow på ca 100-125 grader.
    Här kan det fungera utmärkt med snakemetoden
     
    När det börjar ryka från grillen, lägger du på dina ribs med köttsidan uppåt. Håll koll på temperaturen (den får inte stiga över 125 frader)
    Fyll på med rökflis när det behövs. Rök dom första 2-3 timmarna
     
    Grilla low & slow i ca 4 timmar, eller tills du känner att köttet släpper lätt från benet.
    Efter 4 timmar plockar du av revbenen och penslar med din egengjorda BBQ-sås.
    Låt ligga på grillen i ca 30 minuter till, ta av dem och pensla på lite mer BBQ-Sås.

    Hoppas det smakar

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.