Vitlök blåmögelost recept

Laxpasta med blåmögelost

Laxpasta med blåmögelost

Stek vitlök och spenaten och häll sedan på grädden. blåmögelost,. vitlök,. laxpasta med blåmögelost,. 3 vitlöksklyftor. 100 g blåmögelost. 3 vitlöksklyftor 2 dl fryst bladspenat. 100 g blåmögelost
Aubergineburgare med blåmögelost

Aubergineburgare med blåmögelost

Blanda ihop gurka, purjolök, persilja, yoghurt, vitlök och salt. ½ riven vitlöksklyfta. Gör så här. Börja med citronkokt rödlök
Gnocchis med  svamp och blåmögelost

Gnocchis med svamp och blåmögelost

Rör ihop en burk creme fraiche med valfri mängd blåmögelost i en kastrull. Fräs 400 gram champinjoner med lite hackad lök och vitlök
Rotsellerisoppa  med blåmögelost

Rotsellerisoppa med blåmögelost

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs först lök och vitlök i någon minut utan att det tar färg
Mustig högrevsgryta!

Mustig högrevsgryta!

Börja med att tärna köttet, hacka löken, skiva purjon, skiva vitlöken tunnt och fräs sedan allt detta i en gryta med smör tills köttet är brynt
Kassler med ajvar relish

Kassler med ajvar relish

Blanda i en bunke, creme fraiche, vispgrädde, ajvar relish, pressa i vitlök, smula i blåmögelosten, peppra och smaka av med lite salt
Potatisgratäng i småformar - Två timmars kok med rotsaker, broccolibuketter och rostbiff

Potatisgratäng i småformar - Två timmars kok med rotsaker, broccolibuketter och rostbiff

Skiva och sätt i vitlöken och låt den avge smak en stund. 750 g potatis4 msk smör1 msk vetemjöl1/2 l grädde0 - 1/2 l vatten (eller mera grädde)1 klyfta vitlöksvartpepparvitpepparriven ost (t. gryere eller mild gräddost)auraost (blåmögelost)anisfrön2-4tsk salt (till potatisvattnet)Mängden potatis har jag lärt mig mäta upp av min mamma. 1 klyfta vitlöks
NORDISK BUFFE

NORDISK BUFFE

Tillsätt löken, skuren i tunna klyftor, vitlök och örtkryddor. Som en liten mellanrätt fanns en liten ostbricka med Castellos golden och blåmögelost samt en god Gruyere
Lasagne med tre sorters ost

Lasagne med tre sorters ost

Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare 2 minuter, rör sedan i fint skuren morot och svamp och stek i ytterligare 2 minuter. 2 vitlöksklyftor, pressade. 75 g blåmögelost