Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Med timjan och vitlök blir det en ljuvlig smak till såsen också. Vitlöksklyftorna kan vara hela med skal, dom mosar man sönder och använder i såsen sen
Om man helsteker kyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Finhacka – och nu pratar vi verkligen finhacka – lök, vitlök och örter
För fyra till fem personer550 g lammfärs2 medelstora, skalade morötter - ca 125 g1 bit skalad palsternacka - ca 75 g2 medelstora vitlöksklyftor1 medelstor rödlök1 burk hela, skalade tomater eller körsbärstomater2 msk tomatflingor - kan bytas mot ca ½ dl koncentrerad tomatpurésalt, svartpeppar1½ tsk basilika1½ tsk timjan1½ tsk oreganoolivolja till stekningfetaost, mozarellaost eller någon annan ostSkala och finhacka lök och vitlök. 2 medelstora vitlöksklyftor
Jag är väldigt svag för när pastan kokas al dente och bara blandas med något litet gott, såsom “pasta snabbt snabbt” med coctailtomater och vitlök eller den här busenkla väldigt italinesksmakande pastan som bara vänds runt med olivoljestekt vitlök och salvia
Salt peppar, chiliflingor, pepparmix, örtkrydda, vitlökspeppar och aromat. Finhacka schalottenlöken och vitlöken och bryn det ett par minuter i smör i en kastrull
Stek lök och vitlök i lite smör och lägg ner i grytan. 4 hackade vitlöksklyftor. 2-4 tsk kryddor, allt från örtkryddor till piffi allkrydda går bra, men blanda inte för mycket. 4 hackade vitlöksklyftor