Pressa i så fall i lite limesaft. ½ pressad lime. ½ mindre vitkålshuvud, ca 300 g - helst kravodlatvatten + 1 grönsaksbuljongtärning2 - 3 vanliga apelsiner eller blodapelsiner½ granatäpple3 msk jungfruolivolja eller kallpressad rapsolja1 msk citronbalsamvinäger1 tsk örtsalt, ex vis italiensk salladskrydda(½ pressad lime)Strimla vitkålen mycket fint, ex vis med en osthyvel eller mandolin - akta fingrarna
Blanda ner vitlök, chili, koriander, limejuice och olivolja i vitkålssalladen. Om du vill variera den klassiska vitkålssalladen eller byta ut coleslawen är det här ett alternativ
Lime. Servera med en limeklyfta och eventuellt lite mer mango. Jag blev så himla sugen på tofu igår, och då är det så himla bra att jag har en biologisk affär bara runt hörnan från lägenheten där jag kan hitta sådant där konstigt som gemene italienare inte efterfrågar i matvarubutikerna