Riv den vita chokladen över och ställ svalt för att stelna. Så jag passade på att göra en sats chokladbiskvier i långpanna, efter ett recept som jag hittat hos Bevemyrs
Smula eller riv ner mandelmassan i en skål och tillsätt äggvitan och sockret. Därför blev det istället för de klassiska chokladbiskvierna en fräschare och somrigare variant med limesmörkräm och doppade i vit choklad
Smält under tiden den vita chokladen över vattenbad. Det som lyckades desto bättre var biskvierna, som vi gjorde i två varianter, dels chokladbiskvier och sedan biskvier med vit choklad och fyllning med smak av hallon och citron, mums
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
smält den vita chokladen över vattenbad (då kan man passa på att använda samma som till marängen. När jag bakade chokladbiskvier gjorde jag en utförlig beskrivning av hur man gör en marängsmörkräm - följ gärna den instruktionen
För det börjar ju bra, börjar kika på olika företags hemsidor, läser tråkig produktinfo och gäspbeskrivningar, surfar vidare för att få mer inspiration, hamnar på en blogg med snygga, vita golv och en jädrans häftig soffa
Jag provade att göra chokladbiskvier igen och denna gång med "Hela Sverige bakar" receptet. Mandelbottnarna blev perfekta och inte särskilt svåra att göra
Baka gärna de här goda biskvierna. En kaka som brukar finnas på de flesta konditorier, den innehåller mandelmassa och fylld med en härlig chokladsmörkräm, doppad i blockchoklad