Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vitpizza med svamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
Pizzadeg. Kavla ut pizzabottnarna på mjölat bakplåtspapper. Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra bakplåtspappret med pizzan på plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. Pizzadeg4 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 3 msk olivolja 1,5 dl kallt vatten
Pizzadeg På vetesurdeg. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen. Forma degbitarna till runda pizzabottnar. Baka pizzan ca 5 minuter - den ska få rejält med färg. 1 sats pizzadeg. 1 sats pizzadeg 5 dl crème fraiche 2 msk vatten 2 rödlökar 1 kruka gräslök 1 citron 200 g löjrom fint havssalt svartpeppar, nymalen dill, färsk
Det passade väldigt bra eftersom vi skulle äta en vitpizza, alltså en utan tomatsås. Efter att jag blivit hämtad på Kalmar station åkte vi över den långa bron till bönchipsfabriken i Färjestaden