Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Tryck ner hallonen i smeten och ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp. Hallongrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.
Sikta över florsocker och servera med grädde. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Strö över hallon och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. 150 g vit choklad. 150 g hallon
lite vit choklad att dekorera med. Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt den vita chokladen. Bred ut smeten i formen, peta ner riktligt medhallon
Jag hittade en kladdkakamed lemon curd och vit choklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Servera gärna medhallon. hallon. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper. 250 g vit choklad
Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Jag serverade den med grädde, jordgubbar och hallon och det blev en perfekt kombo, sååå gott. Eftersom jag fullkomligt älskar kladdkaka testade jag att göra en medvit choklad
Underbar krämig kladdkakamedvit choklad, kokos och citron. Känn med en sticka, den ska vara kladdig. Täck kakan med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.