Viltpaj recept

Viltpaj med kantareller

Viltpaj med kantareller

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen och knåda sedan samman allt ordentligt på ett bakbord så att det blir en jämn och fin deg
Viltpaj med kantareller

Viltpaj med kantareller

Jag är inte så förtjust i matpajer men den här gillar jag. Gör en klassisk pajdeg på 3 dl vetemjöl, 125 gram smör och 3 msk vatten
Viltpaj

Viltpaj

Idag var jag på besök hos mina föräldrar och när jag åkte hem fick jag med mig ett paket vildsvinsfärs

Viltpaj

Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt kesella och arbeta ihop degen. Tryck ut i pajform. Nagga med en gaffel. Vila kallt 30 minuter

Viltpaj

koka på svag värme ca 5 minuter. förgrädda pajs 4-5 pers. 2 1/2 dl vetemjöl. 75 g smör. 3/4 dl Kesella Mager