Libanesisk vildgurka (eller saltgurka), skivad. Vildgurka hade jag aldrig hört talas om förut, men jag hittade en burk med "Libanesisk vildgurka" av märket Sevan i affären och tänkte att det kanske kunde funka till - och det gjorde det
200 g tonfisk i vatten MSC-märkt2 st inlagda gurkor (utan socker som exempelvis polsk, eller vildgurka)1 st salladslök2 msk majonnäs0,5 dl crème fraiche0,5 tsk dijonsenap2 tsk citronsaft0,25 tsk salt1 krm nymalen svartpeppar1 st avokado ekologisk. 200 g tonfisk i vatten MSC-märkt2 st inlagda gurkor (utan socker som exempelvis polsk, eller vildgurka)1 st salladslök2 msk majonnäs0,5 dl crème fraiche0,5 tsk dijonsenap2 tsk citronsaft0,25 tsk salt1 krm nymalen svartpeppar1 st avokado ekologisk
Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
25-50 g inlagd vildgurka (eller motsvarande mängd smörgåsgurka). Hacka gurkan i mindre bitar. Blanda sedan alla ingredienser i en skål såsen skall serveras ur
vildgurka eller polsk inlagd gurka nymalen svartpeppar0,5 tsk salt smaka av Tillbehör1 st romansallad3 st tomater ost rödlök. vildgurka eller polsk inlagd gurka nymalen svartpeppar0,5 tsk salt smaka av Tillbehör1 st romansallad3 st tomater ost rödlök
2 flaska vinäger vit 1 burk vildgurka 1 gurka. skölja grönsakerna noga,skär de till små bitar,skölja vildgurkan så noga, och oliverna,lägg de i en hink,häll över vinägern och 5 dl vatten,blanda kryddorna rör den så noga att den är väl blandat med grönsakerna,sätt på locket,du kan äta av det efter 4 dag eller en vecka,dag 3 kan du lägga de i kylskåpet