30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda vetemjöl och grahamsmjöl i en bunke, lägg i resten av ingredienserna. Jag har nu tagit fram ett recept på pajdeg där jag bytt ut en del av det vita mjölet mot grahamsmjöl och en del av smöret till kvarg
1 pkt jäst 3 dl ljummet vatten 1 msk honung 2 dl kvarg naturell 2 dl rågsikt och resten vetemjöl ( degen ska vara kletig) pensla efter jäsning med ägg och strö på sesamfrön. Rör ut jästen i lite ljummet vatten och i med honungen, låt stå ca 10 minuter häll i resten av vattnet ( ljummet ) och i med kvargen och rör runt. 2 dl kvarg naturell
Häll i resten av vattnet och tillsätt kvarg och salt. 1/2 dl kvarg. 5-6 dl vetemjöl special. Tillsätt rågmjöl och vetemjöl special och arbeta degen 5 minuter med köksassistent eller 10 minuter för hand. 1/2 dl kvarg. 5-6 dl vetemjöl special
Rör i resten, salt och kvarg. ½ dl mager kvarg. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1