1 dl vetegroddar (rikt på protein, fibrer, B- och E-vitamin & bra fetter). 200 gram kesella. Just nu är det väldigt mycket som rör sig i skallen och det känns som att jag är inne i en riktig jävla svacka
Man kan köra skalet på klassiskt vis med vetemjöl och smör, lite nyttigare med grahamsmjöl eller vetegroddar, minska fettet genom att tillsätta kesella eller bakpulver
Men kan panera med vanligt skorpmjöl eller vetegroddar om ni vill hålla den sunda linjen. Coleslaw 100gr riven vitkål100gr riven morot1 tum stor riven ingefära 1 riven vitlöksklyfta50gr fettfri majonnäs50gr kesella 1 %5gr 1 matsked honung1/3 tesked örtsalt1/4 tesked cayennepeppar. 50gr kesella
Tillsätt kesella och yoghurt och rör om. ½ burk kesella. )SconesGrundrecept som kan varieras original kommer härifrån2,5 dl dinkelmjöl1 dl rågflingor0,5 dl grahamsmjöl2 tsk bakpulver0,5 tsk salt½ burk kesella (125 gram)1 dl naturell yoghurt1. VariationRiv ner 1-2 morötter i smetenRiv ner 1 äpple (tänk på att degen blir lite lösare då)Byt ut mjölsorterna/grynenI med vetegroddar/linfröToppa med solroskärnor/pumpafrön/sesamfrönTryck i valnötterHäll i lite kanelByt ut yoghurt mot filmjölk (okej, inte så jätterebelliskt)Vacker efteråt 2,5 dl dinkelmjöl
Blanda kesellan med sojamjölk, kanel, saft av en halv citron och lite vaniljsocker. När nötterna är lagom hackade och du har fått en smet tillsätts 1-3 msk vetegroddar. 1 paket kesella (250g). 1 paket kesella (250g)
Häll i salt, socker, vetegroddar och vetemjöl. Rör i kesella och salt. Tekakor, 16 st2 1/2 dl havregryn5 dl vatten50 g smör50 g jäst1 tsk salt2 1/2 msk socker1 dl vetegroddar7-8 dl vetemjöl (jag brukar sällan följa recept utan hälla i tills det är lagom)Häll havregryn och vatten i en skål och låt svälla i ca 30 min. Gifflar, 24 st4 dl vatten50 g jäst125 g kesella2 tsk salt2 dl grovt rågmjöl4 dl rågsikt5 dl vetemjölPensla med ett ägg och strö på grovt rågmjölVärm vattnet fingervarmt och häll det över jästen
Något jag bakat dock är min kesellabulle, som jag hoppas att ingen har missat. Blanda 200 g kesella 0,3 % med 1 ägg, rör ihop dem ordentligt. Tillsätt sedan ca 0,6 dl dinkelmjöl, 0,5 dl vetegroddar, 2 dl fiberhavregryn, 2-3 msk solrosfrö, 1-2 msk linfrö, lite salt och 1-2 tsk bakpulver. 200 g kesella. 0,5 dl vetegroddar