Servera med vispad grädde. Nyttig chokladkakamed vispgrädde 3portioner á 6sp. Den är dock väldigt mättande så vill man göra 6 portioner á 3sp (inkl grädde) så funkar det med och vill man bara göra kakan utan hazelnutcreme, hackad proteinbar och grädde så är den 7sp för hela kakan
Det är ju allt detdär nu med nyårslöften etc. Men nu har jag bakat en nyttigarechokladkaka. Man kan unna sig en rätt stor bit utan att det är så mycket kalorier, perfekt för er som försöker va nyttigare
En kaka/energybar utan mjöl och enbart sötat med honung. Bred ut smeten på en plåt med bakpapper. 3 ägg, lätt uppvisade med gaffel bara. 3 ägg, lätt uppvisade med gaffel bara
Jag har tidigare testat att göra lite nyttigare chokladbollar med dadlar och kokosolja men när jag hittade ett recept på en nästintill nyttig chokladkaka hos @hittaformen på Instagram var jag bara tvungen att testa
Sätt ugnen på 200° – Vispa äggvitan till ett vitt hårt skum – Rör ihop olja, sötning, kokosmjöl, fiberhusk, kakao, bakpulver, salt och vätska – Blanda försiktigt ihop chokladsmeten med äggvitan – Smaka av och söta mer eller tillsätt mer kakao – Häll i en ugnsform och grädda i 20-30 min beroende på vilken kladdighet du vill ha - NJUT
Inspirerad av Birgittas nyttiga pepparkakor och kommentaren från Anna så tänkte jag att jag ju såklart måste testa att göra dessa med vaniljpulver och valrhonakakaon
Har man nån annan sämre kakao så får man nog ha i mer än vad man har med Valrhona. Den kan ju användas till allt där man vill förgylla med lite kakaosmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.