Vegetariska Kåldolmar, vardagshusmanstema. Det kändes alltid supersvulligt och smarrigt att få frossa i stora köttbiffar och en massa stekt lök, tyvärr ibland med lite för tråkig potatis och bleka tillbehör, men inte desto mindre
Denna gång valde jag lök (som blir sådär underbart söt av sig själv när den får lagas till i ugnen) och pioppinosvamp som blir jättelen och smörig när den steks i pannan
Den här gången får det bli jättegoda savoykåldolmar med fyllning av quinoa, blandad svamp, lök och vitlök, och med en härlig kryddblandning som har det talande namnet Himalayas höjder (vad den innehåller ser du på bilden)
V. a. d. ä. r. v. l. e. n. x. k. u. s. i. o. h. m. t. f. ö. å. g. L. M. D. c. p. ,. w. y. J. b. j. S. T. ”. W. K. 4. -. 6. 3. 0. q. 1. 2. 5. (. ). /. B. F. R. H. –. …. G. g V. d l
ädelostsås, tomatpaj med karamelliserad lök, champinjonsoppa och ostbiffar. Skär grejer som ligger i grönsakslådan (morot, gurka, rödlök) och häll över lite vitvinsvinäger och salladskrydda
Tillsätt löken och morötterna. 500g (6dl) Gula ärtorca 2l Vatten1st Gul lök, skuren i grova bitar1st Morot, skuren i slantar1st Grönsaksbuljongtärning eller ca 4msk flytande koncentrerad grönsaksbuljong2tsk Salt2msk Timjan1tsk Mejram2msk Senap1st LagerbladSåhär kan man göra
Täck andra skivan med rostad lök. 2 msk rostad lök. Rosta brödet lätt, det skall ännu vara lite mjukt. Bred generösa lager med din favorit-mjukost på båda skivorna
Skala och hacka rödlöken, lägg på en tallrik. Skala vitlöken och lägg på tallriken. Lägg tärningarna i stekpannan tillsammans med svamp och lök samt tillsätt matlagningsgrädde, mjölk och kryddor
kålwok, grönkålspasta, rökig lök och en redigt fin wrap. vegetarisk veckomatsedel #47. Med knapp tillgång på pompa å ståt presenterar jag här den fyrtiosjunde (
Hacka löken och stek den mjuk med olja. Pressa i vitlöksklyftor, vänd i basilika och fräs lite till. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor 1 bunte finhackad färsk basilika eller 1 msk torkad