Goda vegetariskakikärtsbiffar som kan ersätta köttet i hamburgaren för den som vill. Orginalinlägget Vegetariskakikärtsbiffar hittar du på Hälsa som livsstil
Receptet till rotfruktsgratängen hittade jag på bloggen Livsnjutarnas gourmetkök och receptet på kikärtsbiffarna fanns i min samling av spännande recept jag kopierat från kokböcker, men har tyvärr glömt vilken vegetarisk kokbok just det här receptet kommer från
Förra veckan bestämde jag mig för att ha en dag i veckan när jag äter vegetariskt. Det ger mig möjlighet att vidga mina vyer i köket, det är bra för miljön och det är bra för min kropp
480 gr eller ca 5 dl (detta motsvarar två burkar á 400 gr färdigkokta avrunna kikärtor) Kikärtor 2 st Ägg 1 stor eller 2 små klyftor Vitlök 1 liten Rödlök 1 tsk Spiskummin 1 tsk Chiliflakes 1 Knippe Färsk koriander eller persilja 1-2 tsk Oraffinerat havssalt 3 msk Rismjöl (kan troligen bytas ut mot bovetemjöl, kokosmjöl eller mandelmjöl) till stekning Kokosolja /smör
Kikärtsbiffar 4 personer1tsk salt2msk maizena2msk olja2st vitlöksklyftor1 msk curry1 stor röd lök800g kikärtor i burk. Detta blev jättegott och gissa vem som också blev sugen Kikärtsbiffar 4 personer
Glutenfria och vegetariska falaflar med krispiga pistaschnötter. Kikärtsbiffar med chilisåsDessa kikärtsbiffar är lika goda som nyttiga och passar vegetarianer, veganer, gluten- och laktosintoleranta samt alla som vill ha något gott och nyttigt till middag
Det blev iaf tillslut vegetariska wraps igår till fredagsmyset. Till gårdagens vegetariska wraps gjorde jag bönbiffar med hasselnötter, som jag gjorde små och avlånga för att få bättre passform till wrapsen, och så hade jag en kall sås gjord på mango chutney och creme fraiche till,
Det fick bli kikärtsbiffar förrut Improviserade ihop ett recept som verkligen blev jättebra, asgoda var dom Till biffarna blev det även klyftpotatis och tzatziki