I och med att vegetariskagrytbitar (quorn) används så är tillagningstiden inte så lång. 300 g quorn-, soja- eller andra grytbitar. 300 g quorn-, soja- eller andra grytbitar
Skär grytbitarna i strimlor. Bryn grytbitarna lite i taget i en gjutjärnsgryta så att de får fin färg. Ta upp grytbitarna och bryn potatisen och grönsakerna
500 g grytbitar av lamm eller fläskkött. 4 portioner 500 g grytbitar av lamm eller fläskkött. Den här soppan får man ofta i Bulgarien serverad med pitkabröd och kanske en shopska salata före
450 g sötpotatis i stora bitar, som grytbitar. 450 g sötpotatis i stora bitar, som grytbitar. Kylskåpsrensning är minsann inte fy skam inte, säkert har många recept uppfunnits tack vare att det legat godsaker och skramlat i kylskåp och skafferi som behövts ta till vara på
Ingredienser för 4 person400 gr grytbitar av fläsk1 1/2 msk rapsoljasalt1 gul lök, finhackad1 röd paprika, grovhackadMaizena1 tsk curry2 dl vatten1 1/2 dl ananasspad1 vitlöksklyfta, pressad1 köttbuljongtärning1 tsk kinsesisk soja1/2 tsk paprikapulversvartpeppar, grovmald1 burk ananasringar, (ca 4-5 st)Gör så härStek köttet i omgångar i oljan. 400 gr grytbitar av fläsk
IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi756 kcalProtein54,3 gKolhydrater56 gFett33 gFibrer9 g4 portioner1 kg grytbitar av högrevsalt & svartpeppar2 gula lökar4 vitlöksklyftor3 msk tomatpuré800 g passerade tomater2 dl vatten1 röd chili, hackad10-15 potatisarnågra kvistar färsk persilja1 kruka sallat250 g körsbärstomaterTillredningHetta upp lite olja i en stor gryta och bryn grytbitarna i omgångar tills det fått fin färg. 1 kg grytbitar av högrevsalt & svartpeppar