Bulgarisk linssoppa
Farmors mat
Farmors mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Den här soppan får man ofta i Bulgarien serverad med pitkabröd och kanske en shopska salata före. Om man vill göra soppan vegetarisk tillsätter man mer linser, utesluter köttet och använder grönsaksbuljong.
  • 4 portioner 500 g grytbitar av lamm eller fläskkött
  • 2 gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör till stekning
  • ½ msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1½ l köttbuljong
  • 1 lagerblad ½ tsk mejram
  • 3 dl gröna linser
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • salt och nymalen svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.