I. d. a. g. p. r. o. v. e. j. l. i. t. n. f. y. å. m. -. s. k. ,. ä. ö. c. h. P. H. b. u. D. R. 4. 3. 5. 1. 2. 0. S. é. (. ). Ö. T. F. B. N. V. L. ”. –. 6. M. r d. d l. c m
Måndag igen, och därmed självklart ett nytt vegetariskt recept. Den här gången får det bli jättegoda savoykåldolmar med fyllning av quinoa, blandad svamp, lök och vitlök, och med en härlig kryddblandning som har det talande namnet Himalayas höjder (vad den innehåller ser du på bilden)
Däri låg nämligen stora, fina vinblad som jag skulle använda till vegetariskadolmar. I receptet jag utgick ifrån (här) stod det att man skulle lägga vinbladet i ena handen och rulla, men när jag testade att lägga bladet direkt på skärbrädan och använda bägge händerna till rullningen blev dolmarna (alltså ändå äckligt matord
Dolma. Lägg dolman i en kastrull med stjälkänden nedåt tätt ihop i lager. Lägg en uppochnervänd tallrik över så att dolmarna hålls på plats under kokningen
Äntligen kom jag på något att göra av den vegetariska färs jag haft liggande i frysen. Det här receptet är väldigt lätt och fetaosten man har i ger verkligen ett lyft åt den vegetariska färsen