Vegansk schnitzel med broccoli och svamppasta
anderssonskokobar
anderssonskokobar

Vegansk schnitzel med broccoli och svamppasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 veganska schnitzlar
  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 broccolihuvud
  • 5 champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 dl gröna ärtor
  • 2 dl riven parmesan
  • 5 äggulor
  • 2 dl grädde 40%
  • 0,5 dl färsk persilja
  • 0,5 dl vitt vin
  • 3-5 droppar tabasco
  • saft från citron
  • havssalt & peppar

Beskrivning

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, smaka av den också. Den skall vara al dente.

    2. Hacka löken fint och bryt isär broccolin i bitar.

    3. Koka broccolin i ca 5 minuter så att den blir lite mjuk.

    4. Häll i olivolja i stekpannan och stek löken och svampen i några minuter så att löken blir lite glansig. Häll av vattnet från broccolin och häll ner broccolin i stekpannan tillsammans med ärtorna. Häll ner vinet och låt det stekas i några minuter.

    5. Häll ner den rivna parmesanen, 4 äggulor samt 1 dl grädde. Låt detta koka samman i 5 minuter. Häll sedan ner den kokta pastan i stekpannan och blanda runt. Häll på lite mer grädde och låt det gosa ihop sig. Ha sedan i persiljan.

    6. Stek schnitzlarna några minuter i smör och olivolja så att de får en gyllenbrun färg.

    7. Smaka av pastan med citron, tabasco, peppar och havssalt.

    8. Servera och avnjut med en god bit vitlöksbröd till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.