1. Sätt ugnen på 175°C
2. Börja sen med att smälta smöret. Under tiden krossar du digestivekexen och oreokakorna till små, små smulor. Häll sen i det smälta smöret och mixa med en stavmixer, tills degen blir jämn och fin.
3. Tryck ner degen i en form (t.ex. pajform) och grädda i ugnen i ca 7 minuter.
4. Koka upp grädde och gelésocker, låt koka i 30 sekunder.
5. Under tiden blandar du färskosten (Oatly påmackan), och häll i vaniljsockret. Tillsätt grädde och socker i färsk
6. Ta ur formen ur ugnen och låt svalna innan du fyller formen med fyllningen. Bre ut fyllningen tills den blir slät och fin.
7. Stoppa in i kylskåpet och låt stå över natten.
8. Krossa oreo på din veganska cheesecake innan servering!
Dock kände jag redan när jag började finkamma internet efter härliga veganska bakrecept att en vegansk version av cheesecake vore riktigt kul att börja med
I en tredje skål, blanda vegansk färskost och tinad passionsfruktsjuice tills alla klumpar är bortaVänd ner grädden och färskoströran i kikärtspadet och vänd varsamt om tills allt blandats
Denna vecka fyllde min pappa år så då passade jag på att göra en cheesecake. Otroligt lättgjord faktiskt, lite segt att vänta på att den ska bli fryst dock men helt klart värt det
När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Limecheesecake med passionsfrukt10 bitar12 st digestivekex50 g smör4 st gelatinblad2 st ägg2 dl lätt crème fraiche400 g lätt färskost, t ex Philadelphia1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 st lime, rivet skal och saftGarnering1 st gelatinblad2 msk strösocker4 msk vatten2 st passsionsfrukterKrossa kexen fint
Toppa cheesecaken med hackad choklad och hackade jordnötter. cheesecake,. snickerscheesecake Botten. Om den står över natten - ta gärna fram cheesecaken ca 45-60 min innan servering så att den hinner mjukna lite
Låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken. Jag hade cheesecaken i frysen över natten och sen bredde jag ut chokladtryffeln innan servering
Igår skred vi till verket och snodde ihop en supergod cheesecake med smak av vit choklad och hallon. Det är en fryst variant, vilket jag tycker är snäppet godare än en ugnsgräddad cheesecake, och för F som älskar glass blev detta en succé
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
I lördags bjöd jag över mamma och pappa och mormor på påskfika på förmiddagen, googlade runt lite efter något gott att baka och fastnade för den här smarriga skapelsen, snickers cheesecake
Cheesecake. En av de som jag tycker passar bäst att göra det med är frozen cheesecake med bär. Häll lite av blåbärskoket över varje cheesecake och garnera med resten av bären
Veganskt,. veganskpaj. 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.