Skala löken och skär den i tunna skivor. Lägg den i en skål och pressa över limesaften. Blanda hårdhänt och ställ åt sidan. Löken snabbpicklas i limesaften och får en mildare smak.
Skär vattenmelonen i klyftor. Ta bort skalet och skär fruktköttet i bitar, det är både snyggt och gott om det blir lite olika form på dem.
Fördela vattenmelonen på ett fat. Placera den snabbpicklade löken över melonen och smula över fetaosten.
Dra loss bladen på myntastjälkarna och hacka bladen grovt. Strö över salladen. Avsluta med olivolja, salt och peppar.
Till slut blev det en ljummen sallad på risoni, polkabetor, fetaoch serranoskinka. Smula fetaosten över betorna på ugnsfatet och gratinera i ugnen tills osten har smält lite
Fördela auberginen och sötpotatisen mellan tallrikarna och smula över fetaosten. Toppa med salladslökoch dressa med citronsaft, olivolja, salt och peppar
 Häll över dressingen och blanda, häll sedan på fetaostenoch blanda en gång till. Jag hittade ett recept i Food and Wine på en gulbets- ochblodapelsinsallad, men vi gjorde en på blandade betor och vanlig appelsin och det blev god den med
och god, den passar perfekt med salladen. Brukar inte vilja blanda grönsaker och frukt men ibland. När kycklingen är färdig, tärna eller riv ner den i salladen, blanda i spenaten
Jag tycker den är så god att jag till och med blandar tärningar av vattenmelon i pastasalladen. Om det nu skulle råka vara soligt och varm är vattenmelon den bästa maten
Blanda alltsammans med rucola på ett stort fat och strö över grovt smulad fetaost. Då kan all stress och ickeork (som följer med från veckan innan) om man har tur resultera i en riktigt god men lättsvängd sallad
Skär bort skalet på vattenmelonen med god marginal och skär den i tuggvänliga bitar. Skiva haloumin i halvcentimetertjocka skivor och lägg på grillen eller i grillpanna tills den fått fina ränder
Lägg upp rödbetorna på ett fat och strö över fetaostoch bacon, toppa med rucola. Häll av rödbetorna och skölj dem hastigt i kallt vatten, gnid av skalet och skär dem i klyftor
Skär vattenmelon i bitar. Gott, friskt och fräscht. Salt och peppar. Strö över mynta och hackad purjolök. Pressa saften från en citron i skålen och tillsätt några matskedar god olja
Skär vattenmelon i bitar. Gott, friskt och fräscht. Salt och peppar. Strö över mynta och hackad purjolök. Pressa saften från en citron i skålen och tillsätt några matskedar god olja
Det här receptet har blivit en ny favorit från Maria Elia´s bok "The modern vegitarian"Biffarna har mycket smak i sig, och förutom att de är fantastiskt goda tillsammans med den något sötare homousen som görs på både morötter och kikärtor och passar perfekt med seltan i fetasalladen funkar dom utmärkt att ha till matlådan dagen därpå, om det nu blir något över
sugen på fisk som man blir ibland och sen när jag var i butiken så hittade jag. färdiga, lägg dem i skålen med fetaosten, blanda i den strimlade salladen,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.