dl vatten. dl vatten. Koka vatten och bär i 5 minuter. Koka vatten och bär i 5 minuter. Lägg två liter rönnbär och ett syrligt äpple i klyftor i en kastrull och låt koka i 5 dl vatten under 30 minuter. 5 dl vatten
Blanda grädde, svartvinbärsgele, köttbuljong och fond. 2 msk svartvinbärsgele. 2 msk svartvinbärsgele. Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka
En sak som är smart med den här efterrätten är att man kan förbereda den helt och hållet en dag i förväg så när det är dags att servera den så ställer man bara formarna i varmt vatten en minut och sen lossnar gelén från formen
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Ta upp 3 av de fyra gelatinbladen ur vattnet och pressa ut så mycket vatten du kan ur dem. Låt allt stå och dra i 10 minuter och red sedan av med lite potatismjöl utrört i lite vatten
Koka en lag på ättika, socker och vatten, låt svalna. Lägg fransyska, anjovis, lök, morot, lagerblad och timjan i en tryckkokare täck med vatten och koka mjuk på cirka 40 minuter (i vanlig kastrull tar det cirka 3 timmar. 2 dl vatten
Lägg bladen i kallt vatten i ca 10 minuter. 2 dl kokande vatten. Koka upp saften och vattnet och krama ur vattnet ur bladen och lägg dem i kastrullen och rör om tills bladen har lösts upp sig
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Fois Gras, eller gåslever som det heter på svenska, är någonting jag har försökt äta fler gånger men tyvärr inte fattat tycke för