Sätt in dem i ugnen på en sten eller varm plåt samtidigt som du sprutar in vatten. Veckans helgbröd den här helgen blev ett bröd med morötter, fänkålsdill och kummin
Grovhacka ner lök, selleri, fänkål och lägg i en liten ugnsplåt. 1 liten fänkål. Laxen. Slå på vinäger , vitt vin samt anis, lagerblad och krama i saften från 1 citron
Stek dem gyllenbruna på medellåg värme i smör och olja, stek i omgångar och håll varma under folie. Plocka upp fänkålen från stekpannan och häll ner honung och mald kryddnejlika i stekpannan, klicka i en matsked smör om stekpannan känns torr
Strimla fänkål tunt och skär sparrisen i mindre stavar. Risonisallad till 4 personer4½ dl risoni2 små fänkål (ca 300g)250g sparris (fryst funkar bra)2 msk olivolja1 brk kräftstjärtar (170g)1 kruka dil50 g blandad salladsalt och pepparCitrusyoghurt250g keso1 dl matlagningsyoghurt1 msk pressad citron1 tsk rivet citronskalSalt och svartpepparKoka pastan enligt anvisning på paketet
När oljan är varm lägger du i tomaterna och låter dem koka i oljan tills de är mjuka. Fänkål stekt med lök och en aning vitlök i olivolja samt vin med örter och rosépeppar var ytterligare ett tillbehör och konfitkokta eller konfiterade tomater, det vill säga kokta i olivolja, var ett annat gott tillbehör
Stek dem gyllenbruna på medellåg värme i smör och olja, stek i omgångar och håll varma under folie. Plocka upp fänkålen från stekpannan och häll ner honung och mald kryddnejlika i stekpannan, klicka i en matsked smör om stekpannan känns torr
Håll moset varmt. Ansa och dela fänkålen. Lägg upp potatispurén och lägg fänkålen ovanpå. fänkål. Låt fänkålen bräsera på svag värme tills den mjuknar, ca 5-8 minuter