1 dl Arla Köket Kesella® kvarg. Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en teflonpanna tills de är mjuka
Servera den varm med vaniljsås eller glass eller kesella eller annat som du gillar. Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Den här smaskiga kakan åt vi på midsommar med vaniljsås. Vaniljsås. 100 g vit chokladett paket (200 g) Philadelphiaostett paket (250 g) Kesella3 ägg½ dl socker½ liter jordgubbarSmula digestivekexen (ett tips är att lägga kexen i en liten plastpåse och sen krossa med en kavel)
100 g smör1 dl socker1 msk vaniljsocker2 ägg2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 msk råsocker20 st plommon"fyllning"1 burk kesella1/2 dl socker1 ägg100 g riven mandelmassaSätt ugnen på 175 graderSmöra och bröa en form med höga kanterVispa smör, socker och vaniljsocker pösigtTillsätt äggen och vispaBlanda vetemjöl och bakpulverRör ner i smetenBred ut smeten i formenHalvera och kärna ur plommonenDoppa snittytan i råsocker och lägg tätt på smetenGrädda i 15 minRör undertiden ihop "fyllningen"(går utmärkt att röra ihop i samma bunke som tidigare utan att diska den först)Lägg fyllningen på kakan och grädda ytterligare 30-35 minServera med vaniljsås eller vaniljglass 100 g smör
Serveras med kall vaniljsås. 1 1/2 dl Kesella. 1 1/2 dl Kesella. Lillördag och full fart mot helgen. igen. Kul att läsa att så många av er uppskattar mina recept och vill att jag fortsätter att bjuda er på kakor, pajer, lchf-mat och allt annat som jag vevar ihop i köket
Vänd sen över på en tallrik och servera med valfri sås (ex vaniljsås) och hackade mandlar. 75 g lättkvarg/kesella 75 g minikeso 1 tsk rivet limeskal 2 tsk strösocker några droppar limejuice Mixa ihop alla ingredienser till muggkakan med en stavmixer