Ute i mammas och pappas trädgård kryllar det av äpplen, så därför passade jag på att lyxa till det lite extra – en äppelpaj med vaniljsås fick det blir till frukost
Serveras som den är eller som dessert med lite vaniljsås eller vispad grädde. 1 dl rostade, grovhackade hasselnötter. 1 dl rostade, grovhackade hasselnötter
hasselnötter - hackade. Vaniljsås. Servera pajen med vaniljsåsen. Häll ner alltsammans i en ny kastrull och sjud upp under ständig vispning tills vaniljsåsen är 85° varm
Häll ut vaniljsås på ett fat, lägg på de något avsvalnade äpple klyftorna gärna i en ring. 1 dl rostade och grovt hackade hasselnötter. 1 dl rostade och grovt hackade hasselnötter
Servera med vaniljsås eller glass. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Låt den svalna och servera med grädde, vaniljglass eller vaniljsås. Första gången jag gjorde den och nästa gång skulle man kunna lägga till lite hackade hasselnötter i degen, det skulle nog bli ännu bättre