Vaniljkräm muscovadosocker recept

Chokladbolls-kladdkaka

Chokladbolls-kladdkaka

Det som gör den lite extra lyxig är att den innehåller både lite av min hemmagjorda vaniljkräm och lite vispad grädde
Lyxig smulpaj i kopp

Lyxig smulpaj i kopp

Avsluta med att sikta över florsocker och en klick vaniljkräm. Smulor. Mal eller mixa mandeln till mjöl. Blanda smör tillsammans med socker
Höstig efterrätt med äpplen och vanilj

Höstig efterrätt med äpplen och vanilj

vaniljkräm. ​Vaniljkräm. ​Lägg upp desserten i ett glas, börja med äppelkompotten sedan vaniljkrämen och toppa med stjärnanis- och vaniljcrunch
Hjärtliga chokladsemlor med nutella och hallon

Hjärtliga chokladsemlor med nutella och hallon

Jag har aldrig riktigt kunnat med det här med mandelmassa eller marsipan och om jag ska äta semlor blir det följaktligen av en mer ”oäkta” sort där mandelmassan har bytts ut mot något godare, som hallon eller vaniljkräm
Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

Vaniljkräm. 1 1/2 liter jordgubbar3/4 dl muscovadosocker. 1 dl muscovadosocker. 3/4 dl muscovadosocker. 1 dl muscovadosocker
Rabarbergalette med kolakräm

Rabarbergalette med kolakräm

Kolakrämen är inte dulce de leche som ni kanske tänker er, utan denna görs på likadant sätt som vaniljkräm och blir supergod

Baka godaste påsktårtan

En dessert som ser ut som vaniljkräm, men smakar vin. 0,75 dl ljust muscovadosocker. Mat & Dryck. Toppdelad

Clafoutis med mandel & rosenvatten

Gott med vaniljkräm till. 3 små ägg ¾ dl ljust muscovadosocker en gnutta salt 1 msk vetemjöl ½ dl mandelmjöl ¼ tsk mortlad kardemumma 1 tsk rosenvatten eller ¼ finriven bittermandel 1 dl vispgrädde (40 %) 1 dl mjölk 1 msk smör till formen 6 stora (250 g) mogna plommon ½ dl finstrimlad mandel, helst skållad och skalad (florsocker). 3 små ägg ¾ dl ljust muscovadosocker en gnutta salt 1 msk vetemjöl ½ dl mandelmjöl ¼ tsk mortlad kardemumma 1 tsk rosenvatten eller ¼ finriven bittermandel 1 dl vispgrädde (40 %) 1 dl mjölk 1 msk smör till formen 6 stora (250 g) mogna plommon ½ dl finstrimlad mandel, helst skållad och skalad (florsocker)
Chokladbakelse med dulce gömma

Chokladbakelse med dulce gömma

Till slut blev det denna, en chokladmoussebakelse på hasselnötsbotten, vaniljkrämoch en härlig klick med dulce de leche gömd inne i moussen, mmmm mums
Det råder rabarberfeber.

Det råder rabarberfeber.

Vaniljkrämen skulle däremot passa utmärkt att fylla bullar med och som lager i tårta m. Toppa med kruskakli, kokosflingor och ringla till sist över muscovadosirap (eller strö över mörkt muscovadosocker)
Pumpapaj

Pumpapaj

Serveras med vaniljkräm. 1 dl mörkt muscovadosocker. 1 dl mörkt muscovadosocker. Ingen Halloween utan pumpapaj
Vaniljkolapaj

Vaniljkolapaj

Vänd försiktigt ihop grädden med den kalla vaniljkrämen. ¾ dl muscovadosocker. Blanda i muscovadosocker, speltflingor och vetemjöl
Lyxig rabarberpaj

Lyxig rabarberpaj

Servera med glass eller vaniljvisp/vaniljkräm. 1 dl ljust muscovadosocker. 1 dl ljust muscovadosocker. Hejhej