Att servera färska bär med vaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn. Den här honungsötade glassen som jag provade göra visade sig vara en riktig hit, trots att jag i brist på vaniljstång fick använda mig av vanillin (använde två teskedar istället för vaniljstången)
Vaniljglass/Vispad grädde Enkelt och Jättegott. Ringla flytande honung över bären. Honung/lime/marinerade jordgubbar* 1 l färska jordgubbar 2 msk flytande honung 1 st lime, rivet skal ½ lime, (pressad saft) Gör så här. Läs även andra bloggares åsikter om Jordgubbar , Marinerade jordgubbar , Honung/limemarinad 1 l färska jordgubbar. 2 msk flytande honung
Smält smöret i en panna och tillsätt nötter, havregryn och honung. Skeda upp vaniljglass i portionsskålar och toppa med hallonsås och havregrynskrisp, servera genast
Rör ner kakao och honung med en smörkniv. ChokladsåsenCirka 2 dl kokosolja1/2 dl skalade hampafrön eller hasselnötter7 dadlar2–3 dl vatten1 tsk vaniljpulver (det riktigt svarta)1-2 msk acaciahonung6-7 msk kakao (helst rå men annars kung markattas)Gör så härSmält kokosoljan i vattenbad utan att det blir för varmt
Rör ner kakao och honung med en smörkniv. Chokladsåsen Cirka 2 dl kokosolja 1/2 dl skalade hampafrön eller hasselnötter 7 dadlar 2-3 dl vatten 1 tsk vaniljpulver (det riktigt svarta) 1-2 msk acaciahonung 6-7 msk kakao (helst rå men annars kung markattas) Gör så här Smält kokosoljan i vattenbad utan att det blir för varmt. 1-2 msk acaciahonung