Pajskal. Rör ihop rumsvarmt smör med resten av ingredienserna. Låt degen ligga i kyl under någon timme. Tryck sedan ut den i ett pajform och förgrädda i ugnen på 200 grader i ca tio minuter
Blåbärssylt är både gott på smörgåsen och på pannkakorna och varför inte ha lite din morgonyoghurt, ett perfekt sätt för att göra din egna naturliga blåbärsyoghurt istället för att köpa en färdig variant som oftast får sin smak och färg av andra saker än just blåbär
I fredags var vi på bussresa till Tyskland. Lite shoppning på Calles i Heligenhafen. Jag tycker om att åka buss men det tar kål på mig att stiga upp kl 04
Nu är snart hösten här och jag tycker att det är jättehärligt. Strax utanför fönstret finns ett stort plommonträd som jag längtar efter att få plocka lite på, men jag får nog ge det några dagar till så att frukterna blir riktigt, riktigt mogna… Jag hoppas att årets skörd är god, jag har så många recept med härliga plommon som jag vill plöja igenom
Vilken lurig helg det har varit. Ena stunden har vi hållit på med trädgårdsfix och planering inför sommaren och så rätt vad det är har himlen öppnat sig och regnet har ös ned
Denna kokosbavaroise har jag i detta recept valt att servera ihop med en god och vaniljdoftande ananassalsa, vilket gör att det blir lite pina colada feeling över desserten