Den här lättgjorda efterrättspajen med smak av lime och citron såg dagens ljus förra veckan, när varken ork eller ingredienser var på plats, och jag "måste" få till något efterrättsaktigt till födelsedagskalas
Blanda till glasyren och bred över kakan. Smörj en form, 24-26 cm i diameter, med laktosfritt smör samt bröa med mald mandel. Häll i formen och grädda ca 60-70 minuter på näst nedersta falsen
Kockens vallmo- eller sesamfrön att garnera med. Kommer nog bli en del Gluten ochlaktosfria recept i bloggen framöver eftersom jag inte får äta något med det
Det är nästan omöjligt att få till - i alla fall har jag inte lyckats än - om man som jag försöker undvika färdiga mixer och i stället hålla mig till så rena och naturliga ingredienser som möjligt
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Mixa casewnötter, lök och sesamfrön i en mixer tills det blir smulor. Rör ihop margarin, nötter, sesamfrön, mjölmix och kryddor, använd gärna elvisp så alla klumpar försvinner
Förra veckan var det vår tur att sälja fika på skridskoskolan i ishallen och jag hade bland annat med mig den här kladdkakan som ett alternativ för de som är gluten- eller laktosintolleranta
Idag har jag bakat gluten ochlaktosfria bullar och blev glatt överaskad på smaken ,de blev goda men att jobba med en glutenfri deg var en ny upplevelse degen var liksom "kort" och inte elastisk men det gick ju bra det med
Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak). Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak). Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.