Vallmokaka recept

Tysk vallmokaka med smörig och spröd smultäcke

Tysk vallmokaka med smörig och spröd smultäcke

Ändå sen vi var på genomresa i Tyskland i somras och tog av från motorvägen in mot landet och hamnade på ett sagolikt litet ställe för att ta en bit mat och såg deras kakbuffé, har jag tänkt på vallmokaka
Engelsk vallmokaka

Engelsk vallmokaka

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker tills smeten blir vit och pösig
Mustig vallmokaka med smak av äpple och russin

Mustig vallmokaka med smak av äpple och russin

Denna mustiga vallmokaka med smak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst
Engelsk vallmokaka

Engelsk vallmokaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker tills smeten blir vit och pösig
Vallmokaka

Vallmokaka

Jag minns från när jag var liten att jag älskade mammas vallmokaka, idag gjorde jag en glutenfri variant
Citron-och vallmokaka

Citron-och vallmokaka

5 ägg. 200 g socker. 5 msk olja. 250 g vetemjöl. 2 tsk bakpulver. 1 citron. 2 msk vallmofrön. 1. Värm. ugnen till 175°C
Mjuk vallmokaka till Gwyneth

Mjuk vallmokaka till Gwyneth

Vallmokaka2 ägg 1,5 dl strösocker 2 citroner, rivet skal 1 apelsin, rivet skal 0,5 dl apelsinsaft 150 g ricotta (eller kvarg eller kesella) 1 dl olivolja 2,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 0,5 dl blå vallmofrön smör, till formen ströbröd, till formen
Vallmokakor

Vallmokakor

Jag vet inte om jag kan komma på något som slår nybakta småkakor med mjölk. I USA kan man oftast få tag på den måltiden på sin lokala snabbmatsrestaurant och det finns inte en enda barndom som blivit riktigt hollywoodfilmslycklig utan den

Vallmokaka med citron och rosmarin

Karolina Tegelaar har tagit fram ett grymt bra recept på en saftig och fluffig klassisk äppelkaka. Grunderna i hennes recept har jag använt till denna version där vallmofrön, citronskal och rosmarin får spela en central roll
Citron- och vallmokaka

Citron- och vallmokaka

115 g saltat smör, rumstempererat 270 g strösocker [3 dl] 3 citroner, zest 165 g ägg [3] 265 g vetemjöl 10 g blå vallmofrön [1 msk] 10 g bakpulver [2 tsk] 125 g citronsaft 60 g mjölk [1 dl + 2 tsk]