Vallmokaka med citron recept

Vallmokaka med citron och rosmarin

Blanda bakpulver med vetemjölet och saltet i en liten bunke och rör sedan ner i smeten. Grunderna i hennes recept har jag använt till denna version där vallmofrön, citronskal och rosmarin får spela en central roll
Citron & Vallmomuffins med lakritsfrosting

Citron & Vallmomuffins med lakritsfrosting

I somras gjorde jag en Citron och vallmokaka så det är lite av en spinn på den, men i muffinsformat. Hursomhaver, häromdagen bakade jag proteinmuffins med smak av citron och lakrits
Citron-och vallmokaka

Citron-och vallmokaka

bakpulvret medcitronsaften. äggvitorna med resterande socker till hårt skum. äggviteblandningen över äggulorna, tillsätt rivet citronskal och blanda
Mjuk vallmokaka till Gwyneth

Mjuk vallmokaka till Gwyneth

Vallmokaka2 ägg 1,5 dl strösocker 2 citroner, rivet skal 1 apelsin, rivet skal 0,5 dl apelsinsaft 150 g ricotta (eller kvarg eller kesella) 1 dl olivolja 2,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 0,5 dl blå vallmofrön smör, till formen ströbröd, till formen. Cream cheese-frosting25 g smör, rumsvarmt 2,5 dl florsocker 0,5 tsk vaniljsocker 1 tsk citronsaft, och lite rivet skal till garnering 50 g Philadelphia cream cheese (eller liknande färskost) ca 1 msk vallmofrö. Citronglasyr2 dl florsocker 1-2 msk citronsaft, och lite rivet skal ca 1 msk vallmofrö, till garnering

Kaka med vallmofrö och citron

Vallmokakamedcitrongrädde. Lossa lite försiktigt runt kakformens kanter, stjälp upp och pensla den varma kakan medcitron- och sockerröran
Glutenfri och sockerfri citron- & vallmokaka

Glutenfri och sockerfri citron- & vallmokaka

Häll sedan över båda burkarna med stora vita bönor i ett durkslag och skölj noga av dem. Riv skalet från båda citronerna och häll ner det i smeten, pressa ner saften från ½ citron och häll ner även den
Citron- och vallmokaka

Citron- och vallmokaka

115 g saltat smör, rumstempererat 270 g strösocker [3 dl] 3 citroner, zest 165 g ägg [3] 265 g vetemjöl 10 g blå vallmofrön [1 msk] 10 g bakpulver [2 tsk] 125 g citronsaft 60 g mjölk [1 dl + 2 tsk]. 1Citronglasyr15 g mjölk, 3% [1 msk] 15 g smör 135 g florsocker [2 1/14 dl] 5 g vaniljsocker [1 msk] 10 g citronsaft
Citron- och vallmokaka

Citron- och vallmokaka

Citronkräm. Blanda i en kastrull ägg, strösocker samt skalet och saften från citronerna. citron (rivet skal)
Citron- och Vallmokaka

Citron- och Vallmokaka

Plocka bort knoppen på citron(erna) och mixa tillsammans med ägg, mandelmjöl. smör, att smöra formen med
En syrlig en

En syrlig en

Citron- och vallmokaka. In och läs ni med. Citroner och mitt sug efter dessa. Tillsätt mjölk, smör, citronsaft och -zest
Lemon poppy seed muffins

Lemon poppy seed muffins

En gång för väldans längesedan blev jag bjuden på vallmokaka och det var ingen höjdare när det var allt för mycket frö, men lagom mycket ger lite crunch och god smak
Vår i sinne- fika inne

Vår i sinne- fika inne

Vårens alla fröer får mig att längta efter en kaka med lite vårkänsla, vallmokaka. Citron- & vallmokaka