Blanda bakpulver med vetemjölet och saltet i en liten bunke och rör sedan ner i smeten. Grunderna i hennes recept har jag använt till denna version där vallmofrön, citronskal och rosmarin får spela en central roll
I somras gjorde jag en Citron och vallmokaka så det är lite av en spinn på den, men i muffinsformat. Hursomhaver, häromdagen bakade jag proteinmuffins med smak av citron och lakrits
Vallmokaka2 ägg 1,5 dl strösocker 2 citroner, rivet skal 1 apelsin, rivet skal 0,5 dl apelsinsaft 150 g ricotta (eller kvarg eller kesella) 1 dl olivolja 2,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 0,5 dl blå vallmofrön smör, till formen ströbröd, till formen. Cream cheese-frosting25 g smör, rumsvarmt 2,5 dl florsocker 0,5 tsk vaniljsocker 1 tsk citronsaft, och lite rivet skal till garnering 50 g Philadelphia cream cheese (eller liknande färskost) ca 1 msk vallmofrö. Citronglasyr2 dl florsocker 1-2 msk citronsaft, och lite rivet skal ca 1 msk vallmofrö, till garnering
Häll sedan över båda burkarna med stora vita bönor i ett durkslag och skölj noga av dem. Riv skalet från båda citronerna och häll ner det i smeten, pressa ner saften från ½ citron och häll ner även den
115 g saltat smör, rumstempererat 270 g strösocker [3 dl] 3 citroner, zest 165 g ägg [3] 265 g vetemjöl 10 g blå vallmofrön [1 msk] 10 g bakpulver [2 tsk] 125 g citronsaft 60 g mjölk [1 dl + 2 tsk]. 1Citronglasyr15 g mjölk, 3% [1 msk] 15 g smör 135 g florsocker [2 1/14 dl] 5 g vaniljsocker [1 msk] 10 g citronsaft
En gång för väldans längesedan blev jag bjuden på vallmokaka och det var ingen höjdare när det var allt för mycket frö, men lagom mycket ger lite crunch och god smak