Kanske är det för citronskalet i pajdegen som ger en viss syrlighet till helheten. Den här Västerbottenpajen har vi gjort många gånger och alltid blir den lika uppskattad
Pajen i sig är riktigt god oavsett ost, krispigt skal och krämig fyllning. Oavsett så tänkte jag bjuda er på en riktigt klassiker, nämligen västerbottenpaj
Nagga skalet en aning med gaffel. Pajen skall ha fin färg och ha stannat. Förgrädda pajskalet direkt från frysen i ugnen ca 12 - 15 min. Häll svampen i det förgräddade pajskalet och fördela ca 2 dl riven västerbottenost över. Häll ut äggsmeten över kantarellerna i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 25 - 30 min. Västerbottenpaj med kantareller 100 g smör
kylskåpskallt smör. iskallt vatten. Det har dock tagit oss nästan fyra år att uppskatta pajen igen, efter att mannen och jag stod en hel dag och bakade 60 stycken västerbottenpajer till vårt bröllop. Täck kanterna med aluminiumfolie och förgrädda skalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Tillsätt ostblandningen i pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter, eller tills fyllningen är fast och har fått en gyllenbrun yta
Kanske är det för citronskalet i pajdegen som ger en viss syrlighet till helheten. Den här Västerbottenpajen har vi gjort många gånger och alltid blir den lika uppskattad
Rör sedan sist ner osten och häll i pajskalet. Skölj i kallt vatten och ”ploppa” ut bönorna ur skalet. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i 12-15 min
Räkor, tryffelaioli, bröd och en västerbottenpaj, en komplett och fantastisk middag. Västerbottenpaj. Förgrädda skalet på 225 grader i cirka 10 minuter. Fyll skalet med 300 gram västerbottenost och häll över en blandning med 3 dl grädde och 3 ägg
Hur som hellst, här är receptet på en västerbottenpaj med pajskal, det går säkert lika bra utan. Hennes recept är utan skal, men jag tycker att skalet är halva nöjet i en paj(