Västerbottenlax recept

Västerbottenlax med kräftor

Västerbottenlax med kräftor

Ugn 225°. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar
Västerbottenlax

Västerbottenlax

Den här laxen har en härlig smak av grädde, citron och karaktäristisk västerbottenost. Supergod. I nästa inlägg kommer receptet på den där gooooda desserten som jag lovade er för någon vecka sedan
Västerbottenlax

Västerbottenlax

Ingredienser1,6 Kg laxsida 400 g philadelphiaost300 g västerbottenost 1/3 limeSaltCitronpepparFlingsaltGör så här1
Västerbottenlax, blomkålspuré & romsås

Västerbottenlax, blomkålspuré & romsås

I fredags blev det västerbottenlax med blomkålspuré, romsås och smörslungade. De senaste dagarna har varit helt underbara, vilken skillnad det blir när värmen börjar komma
Västerbottenlax

Västerbottenlax

Västerbottenlax4 person(er) Ingredienser 8 st färsk lax, stora tunna skivor (á 75 g) 2 dl västerbottensost, riven 2 krm salt 1 krm svartpeppar, nymald 2,5 dl mellangrädde, (eller vispgrädde) Garnering1 st rödlök, liten skivad 50 g löjrom 0,5 knippe dill, (1/2 kruka) Gör så här
Västerbottenlax

Västerbottenlax

Enkelt recept på västerbottenlax i gräddig sås - Gott till potatis eller ris (ca 4 port). Recept. 4 st laxfiléer á 125 g
Västerbottenlax

Västerbottenlax

Ingredienser för 4 personer. 4 laxfilé. 1 burk creme fraiche. 1 påse riven västerbottensost (150 g). Salt. Citronpeppar
Nyårmiddag i förväg!

Nyårmiddag i förväg!

Västerbottenlax med ostflarnVarmrätt. Mormors äppelkaka med vispgräddeVästerbottenlax med ostflarn4 portioner400 gram laxfilé (Stjärtbiten som blev kvar när jag gravade laxen till jul)2 dl riven Västerbottenost (kvar från julbordetsalt och peppar1,5 dl riven VästerbottenostSätt ugnen på 150 graderLägg 4 högar av den rivna  (1,5 dl) Västerbottenosten på bakpapperklädd plåt och sätt in i ugnen i ca 15 minuter

Västerbottenlax

Lägg laxen i en ugnsform. Skåra den och fyll med osten, salta och peppra. Vik dubbel och fäst med tandpetare

Västerbottenlax

Salta och peppra laxen. Riv osten och lägg på fisken. Rulla ihop laxen och fäst med tandpetare. Lägg laxen i en smord form

Västerbottenlax

Ingredienser, 4 port. 4 laxfiléer3 dl crème fraîche150 gram riven västerbottenost (eller annan god ost)SaltSvartpepparGör så här

Västerbottenlax och sherrysås

VÄSTERBOTTENLAX OCH SHERRYSÅS. Lättlagat och gott - gratinera laxfiléerna med västerbottenost och servera med lyxig sherrysås