Stek brödbitarna frasiga i smör tills de får krutongkaraktär. Den vegetariska ugnsomeletten serverade jag med kallskuren rostbiff, rökt skinka och så en fräsch sallad
Fräs smöret i en kastrull och lägg i svampen. Ugnsomelett. Ugnsomelett. 1 ½ msk smör. Champinjonstuvning. Rensa och skiva champinonerna så tunt som möjligt
Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör. 12 msk smör. 400 g champinjoner 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk salt peppar hackad persilja Ugn
400 g färska kantareller eller på burk eller ca 400 g champinjoner 2-3 msk smör 2,5 msk vetemjöl 3 dl grädde 0,5 tsk salt 0,5 krm vitpeppar ev. 2-3 msk smör
Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna ca 5 min, salta och peppra. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop ägg och mjölk i en bunke, tillsätt osten, salta och peppra
Hetta upp smöret i en stekpanna. 1½ msk smör till formen. 11 msk smör. 16 dl mjölk 4 tsk vetemjöl 6 ägg 1 tsk salt 2 krm vitpeppar ½ msk smör till formen 100 g Västerbottenost Topping 100-150 g bacon 200 g färska champinjoner 1 msk smör 1 vitlöksklyfta ½ tsk salt 2 krm peppar Servering Tomat Gurka RuccolasalladSätt ugnen på 225 grader
Smörj en liten ugnsform och häll i smeten. Tillsätt då lite smör och fräs svampen. 1 tsk smör. 4 st ägg 1,5 dl grädde 1,5 dl vatten 0,5 tsk salt 1 krm malen vitpeppar 200 g färska champinjoner 1 tsk smör 1,5 dl grädde 0,5 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta salt malen svartpeppar