Ugnsbakad tomat dill recept

Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

4 900 g fast potatis ca 600 torskfilé 1 msk majsstärkelse 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk pesto salt peppar 1 ask färsk dill (à 20 g) 1/2 påse salladslök (à 125 g) 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Ugnsbakad lax med tomater och grädde

Ugnsbakad lax med tomater och grädde

Pressa potatisen och serverar den varm med en klick av smör och hackad dill. Blanda krossade tomater och krossad vitlök och krydda med ganska mycket salt och peppar
Ugnsbakad lax med bacon och tomater

Ugnsbakad lax med bacon och tomater

På tallriken fick den färdiga laxen sällskap av en kall yoghurtsås med dill, persilja och vitlök, och en matigare sallad med blandade grönsaker, rotfrukter, bönor och matvete
Ugnsbakad öring/röding

Ugnsbakad öring/röding

Skiva tomaterna och lägg dem i och runt om fisken i formen. Gör samma sak med dillen. 3 tomater. 1/2 pkt fryst dill
Ugnsbakad fisk med bacon

Ugnsbakad fisk med bacon

Lägg bacon, delade tomater och dill på fisken. 125 g körsbärstomater. 2 msk hackad dill. Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar
Ugnsbakad torskfilé

Ugnsbakad torskfilé

Dela under tiden tomaterna i halvor och skär dillen fint. ½ knippa finskuren dill. 100 g små plommontomater eller körsbärstomater. Strö tomater och dill över fisken när det återstår 5 minuter i ugnen. 3 salladslökar ½ knippa finskuren dill. 100 g små plommontomater eller körsbärstomater
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

Skär zucchinin i halvmånar och lägg dom med tomaterna runtom laxen. Krydda återigen med salt, citronpeppar och dill
Ugnsbakad spätta (4 portioner)

Ugnsbakad spätta (4 portioner)

När jag lagade den igår serverade jag med smörstekt fänkål, tomat och hemmaodlade sockerärtor - men rätten passar också bra med blomkålsris
Ugnsbakad regnbåge

Ugnsbakad regnbåge

Hetta upp grädden i en kastrull på svag värme och sjud tomat, gurka, dill och gräslök någon minut i grädden
Ugnsbakad torsk med grönsakspasta

Ugnsbakad torsk med grönsakspasta

färskost med smak av soltorkade tomater (eller annan). Pastan tillsammans med grönsakerna vände jag i en vinägrett med citronsaft och dill
Ugnsbakad öring/röding

Ugnsbakad öring/röding

Skiva tomaterna och lägg dem i och runt om fisken i formen. Gör samma sak med dillen. 3 tomater. 1/2 pkt fryst dill. 1 kg röding eller öring 3 tomater 1/2 pkt fryst dill Smör Salt Peppar Citronpeppar Fiskkrydda 3 dl vispgrädde
Ugnsbakad torsk

Ugnsbakad torsk

Lägg upp fisken, skeda över smöret med gurka och tomat, och strö över dill. Skala och tärna gurkan och klyfta tomaterna
Ugnsbakad lax med lime

Ugnsbakad lax med lime

tomater. Blanda dem med hackad dill och olivolja. 2 msk hackad dill. Lägg i tomaterna och sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C. 1 lime tomater. 1 gurka 2 msk hackad dill