Pressa potatisen och serverar den varm med en klick av smör och hackad dill. Blanda krossade tomater och krossad vitlök och krydda med ganska mycket salt och peppar
På tallriken fick den färdiga laxen sällskap av en kall yoghurtsås med dill, persilja och vitlök, och en matigare sallad med blandade grönsaker, rotfrukter, bönor och matvete
Dela under tiden tomaterna i halvor och skär dillen fint. ½ knippa finskuren dill. 100 g små plommontomater eller körsbärstomater. Strö tomater och dill över fisken när det återstår 5 minuter i ugnen. 3 salladslökar ½ knippa finskuren dill. 100 g små plommontomater eller körsbärstomater
Skiva tomaterna och lägg dem i och runt om fisken i formen. Gör samma sak med dillen. 3 tomater. 1/2 pkt fryst dill. 1 kg röding eller öring 3 tomater 1/2 pkt fryst dill Smör Salt Peppar Citronpeppar Fiskkrydda 3 dl vispgrädde
tomater. Blanda dem med hackad dill och olivolja. 2 msk hackad dill. Lägg i tomaterna och sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C. 1 lime tomater. 1 gurka 2 msk hackad dill