Ugnsbakaderabarber. Tanken väcktes på att ugnsbaka lite större bitar av rabarber, och då föll det sig ganska naturligt att servera härligheten med en klick mascarpone smaksatt med vanilj
Nu tittar de späda rabarberstjälkarna fram å då är det bara att frossa. Har du tillgång till råsaft centrifug kan du göra vinägretter och använda rabarber istället för vinäger eller citron
Servera rabarbern ovanpå cheesecaken. Ringla sirapen över rabarbern. rabarber. Skala rabarbern och dela den i 4 lika stora bitar. Grilla bitarna cirka 5 minuter, tills rabarbern är mjuk med ett litet tuggmotstånd
Lägg upp två bitar sockerkaka per person och arrangera rabarbern ovanpå som på bilden. 8-10 st stjälkar späd rabarber. Dela rabarbern i 12–15 cm långa bitar. Sockra rabarbern och ugnsbaka den mjuk mitt i ugnen, 6–7 minuter
Man kan smula den ugnsbakade chevren över en sallad, ha den i biffar och fantastiskt gott var det tillsammans med min hemgjorda rabarber- och kanelmarmelad på nybakat bröd
Första gången jag gör gröt i ugnen och det blev väldigt gott, även lite trevligare att servera Jag föredrar blåbär, smakar nästan som blåbärspaj, men i sommar kommer jag absolut att prova med rabarber och jordgubbar
Ugnsbakad gös. Populära inlägg. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj
Ansa rabarbern och skär den i ½ cm tjocka skivor. Lägg ner rabarberskivorna i en skål. Blanda socker, vatten och det du ansat bort från rabarbern i en kastrull och koka upp