4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Jag serverade pressad potatis till - bra att fånga upp den goda såsen med - men om du är återhållsam med kolhydrater och inne på LCHF-tänk kan du bara servera sallad eller lättkokta grönsaker till
Servera laxen med grönsakerna och getostkrämen. 300 g laxfilé. Sätt in laxbitarna i ugnen när ca 15 minuter återstår av grönsakernas tid. 300 g laxfilé
Skala och skär löken till de ugnsbakadegrönsakerna i stora klyftor. Lägg i grönsakerna och potatisen. Toppa burgarna med wasabismöret och bjud ugnsbakadegrönsaker till
Servera kokt potatis till ugnsbakad lax med lök och grönsaker. 500 gram laxfilé, 4 bitar á 125 gram per styck. 500 gram laxfilé, 4 bitar á 125 gram per styck
Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Servera då med t ex små bitar kokt potatis, alternativt mosad med en klick osaltat smör samt lite blandade ångkokta grönsaker som t ex ärtor, broccoli och majs
Det som är lite extra bra är man nästan kan tillaga vad som helst i ugnen, allt från fisk till kött till grönsaker, vilket gör man att man kan få till en hel måltid på samma plåt om man så skulle vilja
Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över. Sjud upp och tillsätt skal och saft från limen och häll såsen över lax och grönsaker i formen
Skölj och ansa grönsakerna. Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker blandat med svampen. Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering
Tillsätt alla övriga grönsaker så de slungas varma. 250g Laxfilé + 2msk Olivolja + havssalt2st Vitlöksklyftor, mortlade10cm Grön slanggurka, urkärnad, skuren i halvmånar1/2st Röd lök, skuren i halvmånar1dl Kikärtor, kokta (färdiga från burk)10st Kalamataoliver4st Soltorkade tomater3msk Olivolja2msk Citronjuice1msk Basilika1/2st Röd paprika, skuren i grova bitarDill och citronklyftorBalsamicosirap med citronHavssalt & svartpeppar från kvarnPestosås. Pensla laxfiléerna med lite olivolja och pressa över citronsaften, krydda med lite havssalt och ugnsbaka fisken i en form på ca 150g i ca 15min eller tills fisken är klar. 250g Laxfilé
Skär laxfilén i portionsbitar. Lägg den ugnsbakade laxen på grönsakerna. Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi och lime (4 portioner). 600 gram laxfilé. Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi och lime (4 portioner). 600 gram laxfilé