Skär laxen i portionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten. Värm upp pastan i såsen och lägg på tallrik, lägg laxen ovanpå och servera med t
Skär laxen i portionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten. Värm upp pastan i såsen och lägg på tallrik, lägg laxen ovanpå och servera med t
Skär laxen i portionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten. Värm upp pastan i såsen och lägg på tallrik, lägg laxen ovanpå och servera med t
Skär laxen i portionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten. Värm upp pastan i såsen och lägg på tallrik, lägg laxen ovanpå och servera med t
Skär laxen i portionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten. Värm upp pastan i såsen och lägg på tallrik, lägg laxen ovanpå och servera med t
ugnsbakade alternativt kokta grönsaker – det smakar helt enkelt väldigt franskt. Jag trodde att jag skulle behöva ha i någon fond eller buljong men tycker inte det behövs, särskilt inte om du som jag använder Noilly Prat som är en underbar torr fransk vermouth jag alltid har i skafferiet till
Krämig citronpasta med ugnsbakadlax, 4 port. 600 g lax 4 tsk smör Salt och peppar 1 citron 3 dl grädde 1/2 fisk eller hönsbuljongtärning (1 msk vitt vin eller vermouth) Pasta. 600 g lax. 1 msk vitt vin eller vermouth
Krämig citronpasta med ugnsbakadlax, 4 port. 600 g lax 4 tsk smör Salt och peppar 1 citron 3 dl grädde 1/2 fisk eller hönsbuljongtärning (1 msk vitt vin eller vermouth) Pasta. 600 g lax. 1 msk vitt vin eller vermouth
Syran i bladen gör att såsen tjocknar av sig själv med grädden och får en både fin konsistens och en mycket god finstämd smak till lax eller kyckling eller ugnsbakade alternativt kokta grönsaker
Tillsätt vermouth, smulad buljongtärning och vatten. Garnera laxen med räkor, sparris och dill. Lägg på laxen och stek i ugnen ca 15 minuter. 400 g gravad lax, skinnfri. 1 dl torr vermouth