Torskrygg (okej då, kanske inte det första man tänker på när det gäller Provence), fänkål och tomat. Bryn torskryggen kort tid i en stekpanna med olivolja
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålen och tomaterna med aluminiumfolie
Ugnsbakad lax medfänkål och citron. Det var länge som jag inte gillade fänkål. I det här receptet gör den sig perfekt, otroligt bra combo med laxen, passar fint med citronen och är en god smakbrytare mot grädden
Skär fänkålen i kvartar. Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
ca 400 g fänkål. Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm
Skär bakpotatisen och fänkålen i ½ cm tjocka skivor och fördela i formen. Smaka av med pernod. Blanda Bong Touch of Taste schalottenlöksfond, olivolja och finhackad vitlök och pensla potatisen och fänkålen, spara hälften av blandningen till torsken
Skär bakpotatisen och fänkålen i ½ cm tjocka skivor och fördela i formen. Smaka av med pernod. Blanda Bong Touch of Taste schalottenlöksfond, olivolja och finhackad vitlök och pensla potatisen och fänkålen, spara hälften av blandningen till torsken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.