Ugnsbakad lax soja recept

Ugnsbakad lax och kål med soja och ingefära

Ugnsbakad lax och kål med soja och ingefära

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax och kål 1 st spetskål 1 st rödlök(ar) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk färsk ingefära 2 msk japansk soja 0,5 msk olivolja 0,5 st limefrukt(er) 300 gram färsk lax 1 krm salt 100 gram grönkål 2 tsk svarta sesamfrön Dressing 1 dl matlagningsyoghurt 2 msk vatten 2 krm chiliflakes 0,5 st limefrukt(er) 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Ugnsbakad lax med broccoli

Ugnsbakad lax med broccoli

Blanda soja med sesamolja, råsocker och citronsaft. Lägg upp råris tillsammans med grönsaker och lax. Ringla dressingen över laxen och servera
Ugnsbakad lax med wasabi

Ugnsbakad lax med wasabi

Att stänka japansk soja över firren visade sej vara ett smart drag, det var hur gott som helst med den där sältan som satt som pricken över i
Lax teriyaki

Lax teriyaki

Jag hade tänkt göra laxen i ugn med thailändska smaker, men hade slut på fisksåsen nam pla. En inventering i skafferiet ledde till att det fick bli en sorts egenblandad teriyakilax i stället
Lax med honung och chili

Lax med honung och chili

Ringla över honung, pressad citron, soja och olivolja. Lägg laxsidan på ett bakplåtspapper och vik upp papperet så att det blir som en form som är något större än fisken
Lax med tahinicitrussås

Lax med tahinicitrussås

Här har jag serverat såsen till ugnsbakadlax med quinoa och kokt broccoli samt primörmorötter – men du kan variera tillbehören efter tycke, tillgång och smak
Lax med Emmys specialsås

Lax med Emmys specialsås

Här sätter den tonen för hela rätten med ugnsbakadlax och kokt broccoli. För laxen. Lägg laxen i en smord ugnsform
Ugnsbakad BBQ-lax med grapefrukt, rödlök & fänkål

Ugnsbakad BBQ-lax med grapefrukt, rödlök & fänkål

Ha sedan i ketchup, honung, soja och hackade tomater. Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Lax à la Lofsan

Lax à la Lofsan

Sojamarineradugnsbakadlax. Nu orkade jag inte dra fram grillen utan jag ugnsbakadelaxen istället och resultatet blev verkligen inte sämre för det