Lägg den ugnsbakadelaxen på grönsakerna. Skär laxfilén i portionsbitar. Lax är alltid gott. Ugnsbakadlax med sojavinägrett, pak soi och lime (4 portioner). 600 gram laxfilé. 1 tsk sambal oelek. Rör ner japansk soja, vatten, 1 tsk sambal oelek, finrivet skal och pressad saft av en lime, riven ingefära och 1 msk socker. Ugnsbakadlax med sojavinägrett, pak soi och lime (4 portioner). 600 gram laxfilé. 1 tsk sambal oelek
bulgur kokt i buljong och sambal oelek, ugnsbakadlax som jag droppade hallonbalsamico över plus avokadoyoghurt gjord på perfekt mogen avokado, turkisk yoghurt, salt, lime och sambal
Servera grytan med de ugnsbakade rotfrukterna och grönsaker. Lax med rotfrukter och ruccolapesto. Salta och peppra och lägg sedan i purjolök, morot, rotselleri, rosmarin, dijonsenap, sambal oelek, oxfond och krossade tomater
Gott, fräscht och rolig variation till lax. Skär ca 600 g laxfilé i portionsbitar. Blanda tillsammans med 200 g tinad mango i tärningar, 1 msk olja och 0,5 tsk sambal oelek till en salsa
Laxen ugnsbakas med ett knaprigt täcke bestående av bland annat cashewnötter och sambal oelek. Rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, river skal samt saft av lime eller citron