Helstekt fläskfilé med sås på hallonchutney och ugnsbakade potatisar. Mmmm. Kvällens middag avklarad. Mamma placerade sig i köket och det tackade jag för, satt i godan ro och pärlade med G
med lite persilja och servera förslagsvis med en god sallad eller ugnsbakade grönsaker. Fläskfilé i rosépepparsås, 4 portioner. 600 g fläskfilé. Fläskfilé i rosépepparsås, 4 portioner. 600 g fläskfilé
Putsa fläskfilén och lägg den i en plastpåse. Stek filén klar mitt i ugnen ca 10-15 minuter beroende på fläskfiléns tjocklek. Ta ut filén, rulla in den i aluminiumfolie och låt den vila ca 10 minuter innan den skärs upp och serveras tillsammans med melontzatziki och ugnsbakade grönsaker. 1 st fläskfilé
Fläskfilé från Lillehems utegrisar ( ) som försiktigt steks och sedan ugnsbakas. Fläskfilén ansas, kryddas lätt med örtkryddor och steks så att den precis får stekyta
Servera gärna med ugnsbakade små rödlökar. Potatisflarnet går att förbereda och värma innan servering, fläskfilén kan förberedas tom kokningen och sedan stekas och även vinägerreduktionen kan göras i förväg
Ugnsbakadfläskfilé marinerad i örtagårdskryddor som serverades med en pulver-örtsås. Ugnsbakad sötpotatis 1 kg sötpotatis olivolja 200 g fetaost 1/2 msk torkad timjan salt & peppar ev