Helstekt rotselleri. inte alltför stor hel rotselleri. Den helstekta rotsellerin tillagas oftast utan att skalas, kan man ju göra om man hellre vill det, själv skalar jag den helt ren
Tillsammans med chèvreost, rosmarin, honung och pumpafrön ugnsrostade jag rotfrukten. Numera tillhör det min lördagsrutin att ta en sväng förbi marknaden och nu senast köpte jag bland annat med mig ett utsökt exemplar rotselleri
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg skivorna på en papprad plåt och baka i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills de är mjuka, känn med provsticka. 400 g rotselleri
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg skivorna på en papprad plåt och efterstek i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter eller tills de är mjuka, känn med provsticka. 2 st rotselleri
De långsamrostade tomaterna gör du med fördel dagen innan eller under eftermiddagen innan du ska servera den här rätten, eftersom de behöver många timmar i ugnen för att bli riktigt goda och fina
Bakad rotselleri. Sätt ugnen på 175 grader och tina edamamebönorna. Skala rotsellerin och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 25-30 min. 1 kg Rotselleri
Rotselleri. Toppa med parmensan, kapris och ev lite mer salt och peppar Rotselleri. Skala rotsellerin och skär i cirka 1 cm tjocka skivor. Tillaga i mitten av ugnen c 15 min i 200 grader
Borsta rent rotsellerin med rotfruktsborste under rinnande vatten och skär bort grusiga delar. Lägg i ugnsfast form och baka den hel i ugn ca 2-2 1⁄2 timmar i 175 grader, tills den är mjuk rakt igenom. 2 kg rotselleri
Hettade upp ugnen och lät den bli stående där tills den var genommjuk. Hel bakad rotselleri. När den kom ur ugnen var jag redan proppmätt efter att ha lagat mat i flera timmar samt ätit en grönsaksgryta