Grundreceptet på turkiska köfte är lammfärs, ströbröd, riven lök och kummin. Köfte är kryddiga biffar som kan tillagas och smaksättas på många olika sätt
561 kcal33,7 g protein33 g fett30,3 g kolhydraterTurkiska köttfärsspett med bulgursallad, 4 port1 liten zucchini2 paprikor (gärna gul och röd)1 stor rödlök1 msk olivolja1 tsk rosmarinflingsalt, svartpeppar500 g nötfärs½ dl turkisk yoghurt1 ägg1 liten vitlöksklyfta1 tsk spiskummin1 krm cayennepeppar½ tsk salt1 msk olivolja1 ½ dl bulgur2 dl turkisk yoghurt1. Forma under tiden färsen till avlånga biffar (8 st) runt grillspett. Turkiska köttfärsspett med bulgursallad, 4 port
Den formbara färsen är perfekt för den här typen av färskebab och går huuuur bra som helst att grilla, både på spett och som avlånga biffar eller små järpar
Idag bjuder jag på en ny variant av Biff med Lök, den här gången med Turkiska smaker. Turkisk Biff. Vi har njutit av en hel del fint kött under hösten, mestadels från vårt favoritslakteri Altinbicak Et, vid korsningen nedanför Saluhallen
Mercimek köftesi är goda turkiskalinsbiffar med bulgur. Kryddiga och smakrika veganska biffar. Jag serverar gärna mina biffar med sallad, tsatsiki och en bit bröd
Ćevapčići, ćevap, kommer ursprungligen från det turkiska ordet kebab. Vitlök förstås men inte heta på något vis och de blev väldigt lätta och luftiga i konsistensen så bikarbonat ska jag nog prova att använda mer i färs som till köttbullar, biffar och dylikt
Veganska Turkiska kebabspett med muhammara och grillade grönsaker. I originalköttreceptet så använder man bikarbonat och låter biffarna vila i kylksåp innan tillagning för att göra biffarna mörare, men det har jag skippat här då det inte alls behövs för att göra dem saftiga