Jag tänkte ta med mig dessa pide som jag har gjort i olika smaker. Ingredienser, 12 st stora pide4 dl ljummen vatten1 pkt färsk jästca 10 dl vetemjöl4 msk olivolja1 tsk saltUppvispat ägg till penslingFyllning1
Åt jättegod Meze (turkiska smårätter) och pide (turkisk pizza). GA_googleAddAttr("Tag", "pide"). Nu ikväll har jag varit ute och ätit på Meze grill, turkisk mat och dessutom har ägarna en resturang i Göteborg
Avlånga piroger med grönsaker (pide). 2 finhackade sivri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 vanlig paprika). 2 finhackade sivri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 vanlig paprika)
Vi bestämde oss för att bli inspirerade av vegankusinen som för nuvarande befinner sig i Australien, och där har ätit (och talat väldigt gott om) pida, vilket tydligen är någon slags turkisk pizza som toppas med färsk citron
Detta är, för mig, en av de viktigaste bitarna av den ultimata turkiska helgen brunch (tillsammans med de läckra oliver, vit ost (liknande feta), skivade gurkor och tomater, hem gjorde sylt, honung, turkiskpide - platt bröd med sesam frön - och många fler)
Vi åt pide som är turkisk pizza. Det blev turkiskt te, cay, och kakfat med massa goda favoriter. Pide. Men det är ju så gott så jag tackar inte nej till pide även om det blir ofta