Tillsätt tomatpure och häll över buljongen. Låt koka ihop ett par minuter och red med maizena utblandat i lite av grädden (om du tål vetemjöl så kan du med fördel ta i mjölet när svampen fått puttra ihop och sen hälla på buljongen i omgångar)
Trattkantarellsoppa 4 port. 1 liter kycklingbuljong (vatten + kycklingfond). Slå sedan i buljongen och vinet, låt koka i 10 min. 1 liter kycklingbuljong (vatten + kycklingfond)
Pudra över mjölet, slå på svampspad, buljong och vinäger och koka upp. 1 liter kycklingbuljong. Hacka de färska kantarellerna och hetta upp dem i en kastrull utan matfett
1 liter buljong (svamp eller grönsaksbuljong). Tillsätt vetemjölet och rör om, späd med buljongen och låt koka 10 min. 1 liter buljong (svamp eller grönsaksbuljong)
Tillsätt buljong, grädde och soja och rör om igen. 2 dl förvällda trattkantareller 1 liten gul lök, finhackadSmör till stekning1 grönsaksbuljongtärning3 dl vispgrädde 1 msk japansk sojaSalt, efter smakPeppar, efter smakLite persilja (kan uteslutas)Till garneringKnaperstekt bacon (120-140g)Crème fraiche Gör så härSkala och hacka löken fint. 1 grönsaksbuljongtärning
1 tärning hönsbuljong. Krydda med timjan, buljong och svartpeppar och tillsätt sedan mjölken, grädden och soyan och låt alltsammans koka ihop i 5 minuter. Gul lök, Hönsbuljong, Mörk kinesisk svampsoya, Mjölk, Smör, Soppor, Svartpeppar, Timjan, Trattkantareller, Vetemjöl, Vispgrädde 2 dl torkade trattkantareller. 1 tärning hönsbuljong