Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll dem med en skiva gorgonzola, men spara ca 4 msk gorgonzola till såsen. Tag upp köttet ur stekpannan och vispa upp samma stekpanna med sherry, crème fraiche och ca 4 msk gorgonzola. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka]. 4 dl crème fraiche. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka] 200 g gorgonzola 2 krm svartpeppar, nymald smör, till stekning 3 krm salt 0,5 dl torr sherry 4 dl crème fraiche 1 köttbuljongtärning 0,5 tsk kinesisk soja
2 Blanda crème fraiche med lök, gräslök och persilja. 3 Gör en liten fördjupning i mitten av varje osthög och lägg däri ca 1 msk örtcrème fraiche. 1 dl crème fraiche
Biffarna formades runda och fina så att de påminde lite om tournedos. En liten röra med svamp, crème fraiche, parmesan och persilja läggs ovanpå biffarna efter att de har stekts till lite färg
Tournedos med bearnaisepotatis och kantarellsås. Blanda 1 burk crème fraiche med en påse pulverbearnaise. Gröp ur innehållet och blanda (till 4 personer) med crème fraichen. 1 burk crème fraiche med en påse pulverbearnaise. Gröp ur innehållet och blanda (till 4 personer) med crème fraichen
Blanda crème fraiche med lök, gräslök och persilja. Gör en liten fördjupning i mitten av varje osthög och lägg däri ca 1 msk örtcrème fraiche. 1 dl crème fraiche
Resten av oxfilén skär du i tournedos, medaljonger och grytbitar. Tillsätt 2 msk kalvfond, 1 burk crème fraiche och en skvätt grädde. 1 burk crème fraiche och en skvätt grädde
Blanda crème fraiche med lök, gräslök och persilja. Gör en liten fördjupning i mitten av varje osthög och lägg däri ca 1 msk örtcrème fraiche. 1 dl crème fraiche
Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll den med en skiva gorgonzola. Tag upp köttet ur stekpannan och vispa ur den med sherry, crème fraiche och ca 4 msk gorgonzola. 4 dl crème fraiche
Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll dem med en skiva ädelost. Tag upp köttet ur stekpannan och vispa ur den med sherry, crème fraiche och ca 4 msk ädelost. 4 dl crème fraiche