Smörstekt torskrygg med sötpotatis och saffransaioli. Smörstekt torskrygg. Har ni saffran över från i julas i kryddskåpet kan jag tipsa om att göra en saffransaioli
Stekt torskrygg kan varieras i det oändliga med olika tillbehör. Här serverar jag den med stekta zucchinistrimlor, fänkål och vitvinssås smaksatt med saffran
Fräs lök, vitlök och fänkål i olja i en stor gryta, strö över saffran och häll över burktomaterna. 600 g torskfilé eller torskrygg 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 3 msk olivolja 1 paket saffran, 0,5 g 1 burk hela tomater, 400 g 1 tsk paprikapulver salt & peppar 2 dl vitt vin 7 dl vatten 2 msk färsk timjan, finhacka urkärnade svarta kalamataoliver. 600 g torskfilé eller torskrygg. 1 paket saffran
Fiskgryta med tomat och saffran. Rör ner saffran, tomatpuré och pressa ner vitlöken. ca 600g torskrygg (vilken vit fisk man än har hemma funkar bra). 1 gram saffran. ca 600g torskrygg
Har du ingen saffranshonung kan du ta vanlig ljus flytande honung och själv tillsätta lite saffran. Vispa ihop äggulor, saffranshonung, limesaft, limerasp, en liten pressad vitlökklyfta och några korn flingsalt i en rostfri bunke